Kissing issues

42fdfa03-510e-40d1-80b6-977d5fee2f8e

A while ago I wrote the blogpost ‘no, I’m not okay‘. I did’t have any energy, felt super ill and couldn’t really do anything anymore. So how am I doing now? Research showed that I got Pfeiffer’s disease, also know as the ‘kissing disease’ -hence the super creative titel- So how did I deal with this?

img_5804-1

Sometimes I get these messages of people asking what I actually do in life. Cause on instagram it seems to be very clear that I mainly workout and don’t work or study. Ouch, sounds a bit like I’m not doing anything, right? Might be a tiny bit true cause at the moment I don’t do much more than working out. (and instagramming an blogging) As everyone who’s been following me for a while should know I actually worked all summer. Anyway, no need to defend myself, let’s talking about the “interesting” stuff.

So I’ve/had got Pfeiffer’s disease. What do you do when you’ve got Pfeiffer’s? Mainly laying in bed and wondering why the fridge is so damn far away. Cause yes even when starving those 5 meters are to much to cover. So no food for you. Hmm, sound like fun, right? I have to admit that it’s extremely frustrating to have this little energy. Even texting back my friends was too much on some days and I felt like a hermit. Cause if you don’t work anymore, train less and don’t have the energy to meet up with your friends your cat ends up to be the only company you have. I’d love to be able to tell you that we got closer during this time but it’s very clear that the damn animal now hates me even more. -not even kidding-

Thankfully I did meet up with some friends a couple of times. Those days I did have to spend the rest of the day doing what I “liked” most at the time: being in bed. With plenty of rest Pfeiffer’s disease should just be ‘cured’ after a while. But, ehm… you do need to rest. I’ve always had sleeping problems but in this period it was worse than ever. For a long time I slept about 2/3 hour per night and after a month it started to really break me up. Enough complaining though. Luckily I now wake up “only” 5 times a night. Finally I’ve got some energy again! Hoping that soon I’ll get rid of my hermits life, leave my cabin in the woods and can finally get out there again and annoy people in real life. #cantwait #youbetterstartrunning

768d2d5e-8e1f-4e55-9c58-57c61747e053

Oh and what did I do with my training? You could say training isn’t a good idea. Yet it did help me. It gave me just a bit of rhythm in my days and forced me to walk around in something else than my pajama at least a couple of hours per week. I did train way less often, about 2/3 times a week and trained way lighter. This was also needed cause of my back injury. Life is great with all these issues, trust me.

I feel like you’ve been updated enough for now and I don’t wanna drown you in even more drama. Wishing you happy holidays and please don’t stand under the mistletoe next to someone with pfeiffer’s. #justatip

XX

42fdfa03-510e-40d1-80b6-977d5fee2f8e

Nederlands

Al een tijdje geleden schreef ik de blogpost ‘no I’m not okay‘. Ik had geen energie meer, voelde me ontzettend ziek en kon eigenlijk niks meer. Hoe gaat het nu dan eigenlijk? Uit onderzoek bleek dat ik pfeiffer had, ook wel bekend als de ‘kissing disease’. -vandaar deze ontzettend creatieve titel- Hoe ben ik hier dan mee omgegaan?

Af en toe krijg ik berichtjes wat ik nou eigenlijk doe in het leven. Want op instagram is het toch wel heel duidelijk dat ik voornamelijk sport en verder niet werk of studeer. Ouch, klinkt alsof ik een nietsnut ben he? Klopt op dit moment ook wel een beetje want veel meer dan sporten doe ik nu ook niet. (behalve instaprammen en bloggen natuurlijk) Zoals iedereen die mij al een tijdje volgt wel zou moeten weten heb ik deze hele zomer gewoon gewerkt. Maar goed, het lijkt mij niet nodig mezelf te gaan verdedigen, laten we het hebben over de wel “interessante” dingen.

Ik heb/had dus pfeiffer. Wat doe je dan zoal als je pfeiffer hebt? Voornamelijk in bed liggen en je afvragen waarom de koelkast toch zo ontzettend ver weg staat. Want ja zelfs met de meest afschuwelijke honger was die 5 meter te veel om af te leggen. Dan maar geen eten. Goh, leuk he? Ik moet toegeven dat het toch echt ontzettend frustrerend is om zo weinig energie te hebben. Zelfs het terug appen van mijn vrienden was op sommige dagen te veel en ik voelde me net een kluizenaar. Want ja, als je niet meer werkt, minder traint en te weinig energie hebt om af te spreken is uiteindelijk je kat het enige gezelschap dat je hebt. Ik zou je graag willen vertellen dat we dichter naar elkaar gegroeid zijn maar het is erg duidelijk dat dat beest nu een nog grotere hekel aan mij heeft. -not even kidding-

Gelukkig sprak ik af en toe wel af met mensen. Wel moest ik dan de rest van de dag volledig vrij laten voor mijn favo bezigheid van dat moment; bedrust. In principe zou pfeiffer met voldoende rust vanzelf over moeten gaan na een tijd. Maarja, dan moet je wel rusten. Ik heb altijd wel slaapproblemen gehad maar in deze periode was het erger dan ooit. Een hele lange tijd sliep ik zo’n 3 uurtjes per nacht en na een maand begon dat me echt 0p te breken. Genoeg geklaag, gelukkig word ik nu sinds een weekje nog “maar” 5x per nacht wakker. Ik heb nu eindelijk weer wat meer energie en hoop binnenkort mijn kluizenaars hoedje af te kunnen zetten. Dan kan ik eindelijk weer sociaal doen en mensen in real life gaan irriteren. #betterstartrunningguys

768d2d5e-8e1f-4e55-9c58-57c61747e053

Oh en hoe heb ik dit dan in hemelsnaam gedaan met mijn trainingen? Je zou kunnen zeggen dat trainen geen goed idee is. Toch heeft het mij wel geholpen. Dit gaf me nog net dat beetje dagritme in mijn leven en dwong me dan ook om in ieder geval een paar uurtjes per week niet in mijn pyjama rond te lopen. Wel trainde ik veel minder vaak 2/3 keer per week en veel minder zwaar. Was ook nodig met mijn rugblessure. Gezellig leven hoor met al deze issues.

Ik vind dat jullie inmiddels wel genoeg geüpdatet zijn en wil het je ook niet aandoen om nog meer drama aan te horen. Alvast fijne feestdagen en ga vooral niet onder de mistletoe staan naast iemand met pfeiffer. #gewooneentip #besthandig

XX

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s